Faute Manne

Faute Manne een Nederlandstalige band uit Heerlen en omgeving. Ze spelen eigen werk: een mix van Funk, Jazz, Blues, Pop en Rock en maken dit tot een geheel eigen stijl met een karakteristiek eigen geluid. De muziek en de teksten worden geschreven door Franklin van Houten. MaXxive Productions heeft kennis gemaakt met Faute Manne tijdens een examenproject in de opleiding ‘Producer en Studiotechnicus’. De samenwerking klikte en na het examen zijn er nog enkele nummers opgenomen of beter afgemixt en gemasterd.

Faute Manne (Faute Manne – Eigen nummers met invloeden van Otis Redding)
[audio:/demo/fautemanne/fautemanne.mp3|titles=Faute Manne – Faute Manne]

Faute Manne (‘t Is de tijd – Eigen nummer)
[audio:/demo/fautemanne/tisdetijd.mp3|titles=Faute Manne – ‘t Is de tijd]

Het nummer ”t Is de Tijd’ is volledig opgenomen te MPC Rotterdam, als eindexamen project van René Heimans en Dave Prins. Het afmixen werd in eerste instantie gedaan met het doel van ‘slagen voor het examen’. Naderhand zijn Franklin van Houten en Dave Prins bij MaXxive Productions gekomen om de perfecte mix te maken van dit nummer, volledig zoals schrijver Franklin dit voor ogen had.

Deze zelfde dag is er het nummer ‘Faute Manne’ opgenomen, volledig bij MaXxive Productions. Het nummer is opgenomen met 3 gitaarsporen per take, waarbij er in totaal 3 gitaartakes zijn genomen. Daarnaast zijn er 2 vocalen opgenomen (zang en whistle/fluitje). Nadat dit alles tot één geheel gekomen was, is er door MaXxive Productions een extra basslijn aan toegevoegd om het nummer volledig ‘af’ te maken.

Beide nummers zijn volledig geschreven door Franklin van Houten.

Terug


Design: MaXxive Media - Hosting: Aspage Automatisering - 2012/2024